To μόνο μειονέκτημα – εάν μπορούμε να το πούμε έτσι- του καρπουζιού, είναι τα μικρά και δεκάδες κουκούτσια του. Αν και θεωρούνται υγιεινά, οι περισσότεροι επιθυμούν να τα αφαιρέσουν και ευτυχώς υπάρχει ένας τρόπος για να τα βγάλετε εύκολα και γρήγορα.

Το μυστικό βρίσκεται στο κόψιμο.
Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, κόβοντας το καρπούζι με τον κατάλληλο τρόπο, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τα κουκούτσια κατά τη διάρκεια που το κόβετε και να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο ή να το σερβίρετε έτοιμο, κομμένο και χωρίς κουκούτσια.

Για αρχή ξεκινήστε από τις δύο άκρες. Τα περισσότερα καρπούζια έχουν σχήμα ωοειδές. Κόψτε λοιπόν, τις δύο πιο μυτερές πλευρές και στερεώστε το καρπούζι στη μία κομμένη πλευρά.

Έπειτα κόψτε τη φλούδα περιμετρικά και κάθετα και στη συνέχεια κόψτε και το εσωτερικό του καρπουζιού σε μικρότερα κομμάτια. Τα κομμάτια αυτά κόψτε τα και πάλι κάθετα σε δύο ή τρία μικρότερα και ενώ τα κόβετε, θα δείτε ότι μπορείτε να αφαιρέστε με το μαχαίρι τα κουκούτσια πολύ εύκολα.

πηγή: mothersblog.gr

COOKING TEAM

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

PODCASTS

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο