Μέχρι και σήμερα έχουν ακουστεί πολλά για το από πού πρωτοξεκίνησε το διάσημο ελληνικό junk food. Όποια κι αν είναι η ρίζα του, σήμερα θεωρείται το νούμερο ένα στο ελληνικό delivery, αλλά και η πρώτη επιλογή που θα δοκιμάσει κάποιος τουρίστας όταν επισκεφθεί την χώρα μας.

Το σουβλάκι πρωτοπαρουσιάζεται στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς ήταν γνωστό με την ονομασία «οβελίσκος» (σ.σ.: από τη λέξη οβελός = ξύλινη ή σιδερένια σούβλα γα ψήσιμο κρέατος στην θράκα).

Αξίζει να σκεφτεί κανείς ότι εμφανίζεται με την ονομασία σε έργα του Αριστοφάνη αλλά και του Αριστοτέλη. Παρότι το σουβλάκι είναι πράγματι η σωστή ονομασία, το καλαμάκι έμεινε στην αθηναϊκή καθομιλουμένη εξαιτίας του ξύλου που πήρε την θέση της βέργας. Οπότε καμία από τις δύο λέξεις δεν είναι λανθασμένη.

[πηγή: ratpack.gr]
COOKING TEAM

COOKING TEAM

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

PODCASTS

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο