Νούμερα, σχέδια, σάλτσες, κατσαρόλες, τηγάνια, φούρνος… όπως και να μαγειρέψεις τα μακαρόνια, θα μείνουν για πάντα η πιο νόστιμη και γρήγορη λύση. Όμως, υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά επιτυχίας, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Δρίσκα, για τα τέλεια ζυμαρικά, για όλες τις συνταγές που έχεις κατά νου! Δώσε προσοχή:

#1 Σκεύη
Για τα μακριά ζυμαρικά πρέπει να επιλέγεις την ψηλή κατσαρόλα, όχι χαμηλή.

#2 Αναλογία
Για το βράσιμο η σωστή αναλογία είναι επτά γραμμάρια αλάτι για 100 γραμμάρια ζυμαρικών σε ένα λίτρο νερό.

#3 Αλάτι
Το αλάτι προστίθεται αφού το νερό έχει φτάσει σε σημείο βρασμού. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει ξανά, ρίχνεις και τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.

#4 Ανακάτεμα
Ανακάτευε τα ζυμαρικά συνέχεια, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά, μην τα αφήνεις.

#5 Εργαλεία
Πρόσεξε επίσης τα κοντά ζυμαρικά να τα ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα ενώ τα μακριά με μια πιρούνα.

#6 Λάδι
Όταν φτιάχνεις σαλάτα ζυμαρικών, ξεπλένεις με νερό, τα στραγγίζεις και τα ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

#7 Φούρνος
Όταν ακολουθεί ψήσιμο στο φούρνο, βράζεις τα ζυμαρικά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

πηγή: parallaximag.gr

COOKING TEAM

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

PODCASTS

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο