Αρκετοί θεωρούν το σουβλάκι junk food, αλλά η αλήθεια είναι πως, όταν φτιάχνεται από υλικά πρώτης ποιότητας κάθε άλλο παρά ένοχη απόλαυση είναι!

Ένα σουβλάκι μετρίου μεγέθους περιέχει υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, και πρωτεΐνη και θεωρείται πλήρες γεύμα.

Στα περισσότερα καταστήματα εστίασης αντί για ελαιόλαδο χρησιμοποιείται φοινικέλαιο το οποίο περιέχει 80% κορεσμένα λιπαρά.

Η πίτα απορροφά μια κουταλιά της σούπας φοινικέλαιο, ποσότητα που περιέχει 135 θερμίδες, ενώ η προσθήκη πατάτας αυξάνει τη συνολική πρόσληψη λιπαρών και τις θερμίδες από 400 στις 500.

Ένα σουβλάκι μετρίου μεγέθους (270 γραμμάρια) περιέχει περίπου 500 θερμίδες, 19 γραμμάρια πρωτεΐνης, 3 γραμμάρια φυτικών ινών και 22 γραμμάρια λίπους, εκ των οποίων τα 10 είναι κορεσμένα.

Εάν θέλετε να μειώσετε τις θερμίδες, αντικαταστήστε το χοιρινό με κοτόπουλο, μην προσθέσετε σως ή πατάτες και προτιμήστε η πίτα να είναι ολικής άλεσης και αλάδωτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα σουβλάκι κοτόπουλο μετρίου μεγέθους, περιέχει 360 θερμίδες, 3 γραμμάρια φυτικών ινών, 7 γραμμάρια λίπους, εκ των οποίων μόνο τα 2,5 είναι κορεσμένα.

πηγή: onmed.gr

COOKING TEAM

COOKING TEAM

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

PODCASTS

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο