Υλικά
- 500 g μακαρόνια της επιλογής σας
- 250 g κρέμα γάλακτος
- 150 g καπνιστό σολωμό
- 100 g τυρί κρέμα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- χυμό απο μισό λεμόνι
- αλάτοπίπερο
- 2 κ.σ άνιθο ψιλοκομμένο
- ¼ κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράστε τα μακαρόνια σας σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφει η συσκευασία. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε αλάτι στο νερό που βράζει!
- Τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέσα στο ελαιόλαδο σε μέτρια προς ψηλή θερμοκρασία μέχρι να διαφανίσει και να μαλακώσει. Κόψτε τον σολωμό σε μικρά κομμάτια και προσθέστε τον στο τηγάνι.
- Έπειτα, χαμηλώστε την φωτιά στο 2 (απο 1 εως 9 μετράω) και ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και τον άνιθο. Αφήστε το σκεπασμένο 10 λεπτά.
- Τέλος, προσθέστε λίγο αλάτι, μπόλικο μαύρο πιπέρι και τον χυμό απο το λεμόνι. Ανακατέψτε καλά και ενσωματώστε με τα μακαρόνια.