Υλικά

  • 6 μπούτια κοτοπουλο
  • 2 κουτάκια μπύρας (με μαγιά προτιμότερο)
  • 3 κουταλιές της σούπας κόκκινο πιπέρι
  • 300 g κριθαράκι μέτριο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 100 g κεφαλογραβιερα Κρήτης τριμμένη χοντρά
  • αλατοπίπερο


Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε καλά τα μπούτια, προσθέτουμε την πάπρικα και τα περιχύνουμε με την μπύρα. Ολα αυτα αποβραδύς.
  • Την επόμενη μέρα, οπως ειναι μεσα στο ταψί, το βάζουμε στον φούρνο στους 200 στον αέρα για 1 ώρα σκεπασμένο.
  • Αφαιρούμε τα μπούτια απο το ζουμἀκι και τα βάζουμε σε ενα ταψί για αλλα 20 λεπτά για να γινει τραγανή η πέτσα. Οσο γινεται αυτο φτιάχνουμε το κριθαρότο.
  • Στραγγίζουμε το ζουμί σε λεπτο σουρωτήρι και το βαζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει σε σιγανή φωτιά.
  • Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδακι ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το κριθαρακι και το φέρνουμε μια γυροβολιά ισα ισα για 2 λεπτά.
  • Με μία κουτάλα προσθέτουμε λίγο λίγο το ζουμί και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Περιπου 10 λεπτα θα σας παρει και πρεπει να ειστε απο πανω.
  • Στο τέλος προσθετουμε την κεφαλογραβιέρα και το βουτυρο και το αποσύρουμε απο την φωτιά. Σερβιρουμε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Μαριαλένα Τερζή

Μαριαλένα Τερζή

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι απο την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζώ! Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία όταν δεν συντονίζω ενα σπίτι το οποίο μοιράζομαι με 4 πανέμορφα παιδιά και τον καλύτερο σύντροφο και πατέρα του κόσμου, τον άντρα μου! Ναι, είμαι απλά μια μαμά...δεν είμαι πιστοποιημένη chef αλλά σίγουρα είμαι η σεφ του σπιτιού μου και του δικού σας! Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

PODCASTS

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο