Υλικά

  • 1 μικρή γλυκοπατάτα
  • 400 g ρεβύθια
  • 150 ml ζωμός απο ρεβύθια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • χυμο απο 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 3 κ.σ. ταχίνι ολικής αλέσεως


Εκτέλεση

  • Αποβραδύς μουλιάσετε τα ρεβύθια σε 1.5 λίτρο κρύο νερό. Το πρωί, βράστε τα σε μέτρια φωτιά με το ίδιο νερό μέχρι να μαλακώσουν. (Παίζει μεγάλο ρόλο και η ποιότητα του ρεβυθιού σε αυτο το σημείο!!!)
  • Στην αρχή του βρασμού, μη ξεχάσετε να τα ξαφρίσετε με μια κουτάλα!
  • Ψήστε την γλυκοπατάτα στον φούρνο, σε ροδέλες κομμένη με λιγο αλάτι κ ελαιόλαδο. Στους 180 για περίπου 20 λεπτά.

    Στραγγίστε τα ρεβύθια (κρατήστε τον ζωμό!) και βάλτε τα σε ενα μπλέντερ με ολα τα υπόλοιπα υλικά.

  • Προσθέστε σιγα σιγα τον ζωμό οσο δουλευει το μηχάνημα και δημιουργήστε την ιδανική υφή που προτιμάτε, βάζοντας οσο ζωμο θέλετε. Ιδανικα ειναι 150ml!

  • Σερβίρετε με ελαιόλαδο και κόκκινο γλυκο πιπέρι!

  • Συνοδευτικα με πιτουλες, λαχανικα κομμενα σε λωριδες και οι επιλογες ειναι αμέτρητες!

Μαριαλένα Τερζή

Μαριαλένα Τερζή

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι απο την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζώ! Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία όταν δεν συντονίζω ενα σπίτι το οποίο μοιράζομαι με 4 πανέμορφα παιδιά και τον καλύτερο σύντροφο και πατέρα του κόσμου, τον άντρα μου! Ναι, είμαι απλά μια μαμά...δεν είμαι πιστοποιημένη chef αλλά σίγουρα είμαι η σεφ του σπιτιού μου και του δικού σας! Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

PODCASTS

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο