Αυτή την εποχή η ντομάτα είναι στα καλύτερα της και αξίζει τον κόπο να το εκμεταλλευτούμε! Η παραδοσιακή συνταγή για τα γιουβαρλακια είναι με αυγολέμονο όμως το αποτέλεσμα είναι εξίσου εντυπωσιακό αν δοκιμάσουμε την εκδοχή τους με ντομάτα. Μικροί και μεγάλοι θα τα λατρέψουν!

Υλικά

  • 500 γρ.μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 αυγό
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
  • 1φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ.τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 2 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • λίγη πάπρικα γλυκιά
  • μπαχάρι τριμμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για το πανάρισμα

 

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1/4 φλ.ελαιολαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλ.τσ.τριμμένη ντομάτα
  • 2 φλ.τσ.νερο
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά ζάρια
  • πάπρικα γλυκιά
  • λίγο τριμμένο μπαχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε πολύ καλα όλα τα υλικά για τα γιουβαρλακια (εκτος από το αλευρι).
  • Σε μια κατσαρόλα  αφου ζεσταθεί ρίχνουμε  λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι όταν αρχίσει να γυαλίζει προσθέτουμε το καρότο και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  • Προσθετουμε την ντομάτα, το νερό, λίγη πάπρικα, μπαχαρι τριμμένο, αλάτι και πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αλευρωνουμε. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τα ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας.
  • Βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή θερμοκρασία για 25-30 λεπτά μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή.
  • Σερβίρουμε ρίχνοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Νικόλ Μαρίνου

Νικόλ Μαρίνου

Είμαι η Νικόλ Μαρίνου και έχω γεννηθεί στην Αθήνα όπου συνεχίζω να μένω μαζί με τον σύζυγό μου και την κόρη μας.
Η περιπλάνησή μου στην κουζίνα ξεκίνησε από μικρή ηλικία και τώρα πια έχει εξελιχθεί σε ένα ατελείωτο ταξίδι με σκοπό την εξερεύνηση της γεύσης. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής στη Yoleni's με τη σεφ Ντίνα Νικολάου και σπουδάζω μαγειρική στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, στην προσπάθειά μου να αποκτήσω ακόμη πιο πολλές γνώσεις σε ό,τι αφορά την μαγειρική.
Έχω συνεργαστεί με την εφημερίδα "Η Βραδυνή", ενώ καθημερινά μοιράζομαι συνταγές και όποιες άλλες ανησυχίες μου με τους φίλους και συνοδοιπόρους μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

PODCASTS

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο